En historisk roman med spänning, värme och humor

Läsarens recensioner & omdömen - Jon och Sigrid 1632

2016-07-30
"Tack för en trevlig förevisning av luntlåsmusköten modell 1620 vid mitt besök på vadstena slotts borggård. Boken jag köpte av dig och har läst var en riktig fullträff! En tidsskildring anno dazumal, mycket verklig, en riktigt spännande historisk roman skriven för att sträckläsas. Man vill ogärna lägga boken åt sidan. Ett glatt minne från Vadstena."
Sören Enblom, Västerås

2017-01-14
"En bok som beskriver ett avsnitt under en ganska mörk tid i Sveriges historia. Gustav II Adolf har just blivit skjuten och armèn som slagit läger vid Lützen för vintern och behöver rekrytera förstärkningar från ett Sverige som redan är ganska utarmat vad gäller manfolk. Jon, den manliga huvudpersonen, som känner sig ganska utelämnad till rekryterna väljer ett smart alternativ. Boken är lätt att läsa och med lite historiebakgrund från plugget känner man väl igen sig. Den långa resan från Vadstena till Lützen blir kort eftersom det hela tiden händer så mycket att man blir på bra humör och försvinner helt i vintermörkret och snöstormen som råder utomhus. Huvudpersonerna och framförallt Sigrids personlighet sticker ut och gör att man ogärna lägger boken ifrån sig. Tag chansen och följ med en resa som ni inte kommer att glömma, - jag läste boken under två dagar på julhelgen".
Ulf Davidsson, Vätö

2017-01-22
"Boken fångade mig. Det var svårt att lägga ifrån sig den. Jag undrade hela tiden vad som skulle komma härnäst i handlingen. Det var en fängslande skildring av livet på gården-och i fält under 1600-talets första hälft".
Magnus Wiberg, Stora Sundby

2017-01-28
"En historisk bok som är skriven på ett lättläst och underhållande sätt. Man lär känna huvudpersonerna och får följa dem på en strapatsrik resa från Vadstena till Lützen. Kan rekommendera den här boken om man vill ha en blandning av historia, spänning och skönlitteratur".
Sussane Franzon, Täby

2017-02-04
"Det raka och målande språket gör boken intressant och lättläst. Genom en spännande handling upplever läsaren ett stort antal olika tidstypiska miljöer där man får en god insyn hur man levde och verkade i norra Europa under ett turbulent 1600-tal. Målande detaljbeskrivningar gör att man känner sig närvarande och delaktig i de båda ungdomarnas, Jon och Sigrids, göremål. Samtidigt får man en bra känsla för hur den tidens vapen, verktyg och annat fungerade och hanterades. Jon och Sigrid ger både spänning och kunskap samtidigt som den är en lättläst roman som är svår att lägga från sig".
Per Forsberg, Dalarö

2017-03-05
"Nu har jag haft det stora nöjet att läsa din histosriska epos om Jon och den knivkastande Sigrid. Det var ett rejäl bok som intresserar både unga och gamla i den allra bästa bemärkelsen. Kul och spännande. Du har gjort ett fint arbete och nu är det bara att vänta till slutet av året på att den ständiga sekreteraren ringer och delar ut Priset. Blir du utan så sätt dig och skriv en bok till, du har läsare i Össjö".
Hans Hedlund, Munka-Ljungby

2017-05-16
"En mycket bra bok, spännande och lättläst och historiskt intressant. Inte så många namn att hålla reda på vilket underlättar. Läser sällan en bok, men denna var lättläst. Gillade framförallt kärleksscenerna. Boken kan varmt rekommenderas!!!!
Rune Hed, Hudiksvall